Çöp Torbası
Bir çöp torbası, veya çöp çuvalı, katı atıkları tutmak için kullanılan tek kullanımlık bir torbadır. Bu tür torbalar, haznenin iç kısımlarının atık malzeme ile kaplanmasını önlemek için atık kaplarının iç kısımlarını hizalamak için kullanışlıdır. Günümüzde çoğu çanta plastikten yapılmıştır ve tipik olarak beyaz, siyah veya yeşil renktedir.
Plastik torbalar, çöpleri işlemenin yaygın olarak kullanılan, kullanışlı ve sıhhi bir yoludur. Plastik çöp poşetleri oldukça hafiftir ve özellikle gıda atıklarında olduğu gibi ıslak veya dağınık çöpler için kullanışlıdır ve ayrıca kokuyu en aza indirmek için çöpleri sarmak için de kullanışlıdır. Plastik poşetler genellikle çöp veya atık konteynırlarını veya çöp kutularını kaplamak için kullanılır. Bu, konteynerin çöple temasını önleyerek konteynerin sıhhi kalmasını sağlar. Konteynerin içindeki torba çöple doldurulduktan sonra, torba kenarlarından çekilebilir, kapatılabilir ve atık madde ile minimum temas edecek şekilde bağlanabilir.
Çöp Torbası
Çöp veya çöp için plastik torbalar, birçok mağazada birkaç on torbalık paketler veya rulolar halinde çeşitli boyutlarda satılmaktadır. Torbayı dolduğunda kapatmak için bazen tel bükümlü bağlar sağlanır. Genellikle değişen kalınlıklarda üretilir - inşaat atıkları gibi ağır hizmet uygulamaları için veya geri dönüşüm süreçleri sırasında sıkıştırılmaya dayanabilmek için daha kalın torbalar kullanılır. 1990'ların ortalarında, kapatma için büzme ipli çöp poşetleri piyasaya sürüldü. Bazı çantalar, bağlanabilecek kulplara veya çantanın boynunun çekilebileceği deliklere sahiptir. En yaygın olarak, çöp torbaları yapmak için kullanılan plastik oldukça esnek ve yumuşak LDPE'dir (düşük yoğunluklu polietilen) veya dayanıklılık için bazen LLDPE (doğrusal düşük yoğunluklu polietilen) veya HDPE (yüksek yoğunluklu polietilen) kullanılır.
Okso-biyobozunur plastik torbalar, sıradan plastikle aynı güce sahiptir ve çok küçük bir ekstra maliyete sahiptir. Açık ortama girerlerse bozunurlar, sonra biyolojik olarak parçalanırlar, ancak kullanım ömürleri boyunca toplanırlarsa geri dönüştürülebilirler. Depolama alanlarının derinliklerinde bozunmayacak ve bu nedenle metan üretmeyecek şekilde tasarlanırlar. Okso-biyobozunur plastik, düşük sıcaklıkta "yığın" kompostlamada hızlı bir şekilde bozulmaz, ancak hayvansal yan ürünler düzenlemelerinin gerektirdiği daha yüksek sıcaklıklarda "kap içi" kompostlaştırma için uygundur. Okso-biyobozunur plastik, ince dallar ve yapraklar gibi doğal malzemeleri lignoselülozik malzemeler gibi hücre biyokütlesine dönüştüren aynı bakteri ve mantarlar tarafından biyo-asimile edilir. Okso-biyobozunur plastik, başlangıçta hem foto-oksidasyon hem de termo-oksidasyonu içeren bir süreçle bozunmak üzere tasarlanmıştır, bu nedenle karanlıkta bozunabilir. Reçine tanımlama kodu 7, biyolojik olarak parçalanabilen plastikler için geçerlidir.
İnsanlar, bu plastik örtüleri veya poşetleri evlerinden atmak için çöp kutularını kullanma eğilimindedirler; bu da çevreyi, bu poşetlerin atılmasından kaynaklanabilecek çok büyük kimyasallardan ve diğer zehirli maddelerden korur. Çevre kirliliğinin ana nedeni, insanların dikkatsizliği ve daha sonra çevreyi büyük ölçüde etkilemesi ve canlı yaşam alanı için güvensiz hale getirmesidir. Bu tür poşetleri ve plastikleri çıkarmak için çöp kutularının kullanılması, çevreye dengenin yeniden sağlanmasına yardımcı olabilir.